Barça na Griezmann ook in de race voor Neymar: 'Anders pakt Real hem'

Barça na Griezmann ook in de race voor Neymar: 'Anders pakt Real hem'

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 08:10ma 15-07-2019 om 08:10

FC Barcelona trok 120 miljoen euro uit voor Antoine Griezmann, die een droomvoorhoede moet gaan vormen met Luis Suarez en Lionel Messi. Edwin Winkels, als correspondent werkzaam in Spanje, sluit desondanks niet uit dat de Catalanen voor meer vuurwerk zorgen.

Ook Neymar is in beeld bij Barça. De Braziliaan mag vertrekken bij Paris Saint-Germain, mits er een goed bod komt. Hij keert zelf het liefst terug in Camp Nou. "Je zou denken dat de komst van Neymar nu geen prioriteit meer heeft", zegt Winkels tegen de NOS. "Maar anders pakt Real Madrid hem misschien wel. En dat zal Barcelona ook niet zomaar laten gebeuren. Dat kan de soap van de zomer worden."

Mocht Neymar daadwerkelijk terugkeren bij Barça, dan moet trainer Ernesto Valverde een flinke puzzel leggen. "Dan zal Griezmann wel naar het middenveld zakken", denkt Winkels. "Ook Messi kan daar eventueel spelen." Overigens is het laatste woord over de transfer van Griezmann nog niet gezegd. Atlético Madrid eist nog eens tachtig miljoen voor de Fransman. "Atlético zegt bewijzen te hebben dat in november de eerste contacten werden gelegd tussen Griezmann en Barcelona en dat beide partijen al in maart tot een akkoord kwamen."

Een stuk rustiger is het rond Frenkie de Jong, ziet ook Winkels. "De Jong heeft als groot voordeel dat hij zelf de hele voorbereiding in alle rust kan meedraaien. Messi is gecharmeerd van hem, Griezmann noemde hem de beste tegen wie hij ooit gespeeld heeft. Ook het vertrouwen heeft hij dus wel."

Poll

Neymar naar Barcelona: zie jij het gebeuren?

(17333 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws