Update: Barça bevestigt rugnummers: De Jong met 21, Griezmann met 17

Update: Barça bevestigt rugnummers: De Jong met 21, Griezmann met 17

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 19:50ma 15-07-2019 om 19:50

Frenkie de Jong gaat bij FC Barcelona spelen met rugnummer 21. Dat weet El Mundo Deportivo. De Jong krijgt het rugnummer van Carles Aleña.

Aleña droeg afgelopen seizoen het shirt met rugnummer 21, maar geeft De Jong volgens MD 'een welkomstcadeau' door er afstand van te doen. De Nederlandse middenvelder, die maandag voor het eerst meetrainde met de selectie, werd anderhalve week geleden zonder rugnummer gepresenteerd in Camp Nou.

De Jong droeg bij Ajax en het Nederlands elftal echter altijd het shirt met nummer 21, waardoor het lijn der verwachting lag dat hij daar ook bij Barcelona voor zou kiezen. El Mundo Deportivo weet dat De Jong zich bescheiden opstelde en eerst van Aleña zelf wilde horen of hij zijn favoriete nummer kon overnemen. Daar maakte de Barça-middenvelder geen probleem van.

Het is onduidelijk met wel nummer Aleña nu gaat spelen. Op dit moment zijn 16, 19 en 24 nog vrij in Camp Nou. Eerder werd bekend dat De Jong het shirt met rugnummer 14 had geweigerd omdat hij vergelijkingen met Johan Cruijff liever uit de weg gaat.

Update 19.50 uur: FC Barcelona heeft bevestigd dat Frenkie de Jong komend seizoen met rugnummer 21 speelt. Carles Aleña deed vrijwillig afstand van dat nummer en krijgt nu 19. Dat nummer was vacant na het vertrek van Kevin-Prince Boateng. De Jong vertelde eerder al dat 21 een speciale betekenis voor hem heeft. Hij bedankte voor 14, omdat hij de vergelijking met Johan Cruijff liever uit de weg gaat.

Zondag werd al bekendgemaakt dat Antoine Griezmann nummer 17 krijgt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws