Wiegman in Eredivisie 'compleet onzin': 'Is ook ongeloofwaardig'

Wiegman in Eredivisie 'compleet onzin': 'Is ook ongeloofwaardig'

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 17:00ma 15-07-2019 om 17:00

Het is zeer onwaarschijnlijk dat Sarina Wiegman coach wordt in de Eredivisie voor mannen. Dat stellen de mannen van de podcast De Derde Helft in de allerlaatste aflevering van het seizoen, waarin vragen van luisteraars worden beantwoord.

"Ik zou dat compleet onzin vinden. Ik vind Sarina Wiegman helemaal geen goede coach", klinkt het wanneer wordt gevraagd wat de heren ervan zouden vinden als Wiegman coach wordt van een Eredivisie-club. "Ik heb dit WK gekeken. Ik zie geen enkele lijn, geen enkele tactiek in het spel. De eerste zes wedstrijden heeft ze niets veranderd. Ze leunt alleen maar op de kwaliteiten van de spelers voorin. Ze heeft er gewoon geen verstand van. Ik vind het sowieso lachwekkend. Als je haar voor een groep mannen zet, is het ook ongeloofwaardig."

De mannen zien het de komende tien jaar in ieder geval niet gebeuren dat een vrouw hoofdverantwoordelijke wordt in de Eredivisie, al zouden ze het wel een goede ontwikkeling vinden. "Ik hoop het, maar ik denk het niet. (...) Dit gaat echt niet gebeuren. Er gaat eerder een speler uit de kast komen dan dat we een vrouwelijke trainer in de Eredivisie krijgen. Dat denk ik echt."

Beluister hier op Apple Podcast
Beluister op Spotify

De afleveringen zijn op alle podcastplatformen te horen!

In de zomerserie 'De Promovendi' bespreken de mannen van De Derde Helft de drie 'nieuwkomers' in de Eredivisie. Naast Sparta promoveerden ook RKC en kampioen FC Twente naar de Eredivisie. Wat voor clubs waren dat ook alweer? Wat is hun historie? Wie waren de clubiconen en wie zijn tegenwoordig de vedetten? Dat wordt allemaal besproken binnen een hafluurtje in deze zomerserie van De Derde Helft.

Poll

Wiegman als hoofdtrainer in de Eredivisie voor mannen: zie jij het gebeuren?

(3868 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws