De Visser (84) tipt Eredivisie-clubs: 'Wiegman heeft heel goede ideeën'

De Visser (84) tipt Eredivisie-clubs: 'Wiegman heeft heel goede ideeën'

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 08:53wo 10-07-2019 om 08:53

Sarina Wiegman als assistent-trainer bij een Eredivisie-club? Piet de Visser ziet het helemaal zitten. De 84-jarige meesterscout is vol lof over de bondscoach van de Oranjevrouwen, die in 2017 het EK won en afgelopen zondag de WK-finale verloor.

"Ik hou van deze coach. Ze geeft rake aanwijzingen, durft op te treden en is niet te wild. Ik vind haar een absolute topcoach", zegt De Visser bij FOX Sports. Dat Wiegman een vrouw is, maakt wat De Visser betreft niet uit. "Het gaat om kwaliteit. Zij heeft de kwaliteiten. Ik zie haar zeker als assistent bij een Eredivisie-club."

"Ze heeft heel goede ideeën over voetbal. Zodra zij kwaliteit laat zien bij een club, accepteert iedereen het. Foppe de Haan heeft met haar gewerkt en is vol lof over haar. Ze heeft het overgenomen van Foppe, die ook geen verkeerde coach is. Ze heeft kwaliteiten om een keer naar de mannen te gaan."

Khalid Boulahrouz, ex-voetballer, denkt ook dat Wiegman een kans verdient in het mannenvoetbal, maar stelt wel vragen. "Zijn we bereid om dat te accepteren? Om toe te geven? Mannenvoetbal en vrouwenvoetbal is toch een beetje optisch bedrog. De eerste klus die ze krijgt moet dan succesvol zijn."

Poll

Wat denk jij: is het mannenvoetbal klaar voor een vrouw als trainer?

(1343 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws