Overmars denkt aan 'gouden handdruk': 'Dan laten wij hem uit zijn contract lopen'

Overmars denkt aan 'gouden handdruk': 'Dan laten wij hem uit zijn contract lopen'

Gepubliceerd: dinsdag 16 juli 2019 om 07:46di 16-07-2019 om 07:46

Marc Overmars houdt stevig rekening met een transfervrij vertrek van Joël Veltman. De rechtsback van Ajax heeft een aflopend contract en krijgt mogelijk een 'gouden handdruk' van de directeur voetbalzaken, die zélf ook kan rekenen op interesse uit het buitenland.

Veltman staat in de belangstelling van West Ham United, zo bleek deze week. "Het liefst houden wij Joël Veltman dit jaar", reageert Overmars in een uitgebreid gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dan laten wij hem volgend jaar uit zijn contract lopen, dat kan je als speler ook zien als een gouden handdruk. Dat hij transfervrij kan gaan waar hij heen wil."

Overmars legt de bal bij Veltman. "Misschien is dat voor hem wel heel aantrekkelijk als hij dit seizoen zichzelf laat zien. Bijvoorbeeld door een goed koppeltje met Daley Blind te vormen, wie weet", aldus de Ajax-directeur.

Zelf stond Overmars ook op de radar van buitenlandse clubs. Arsenal was concreet, terwijl ook FC Barcelona aan hem trok. "Wat ik daarover kan zeggen, is dat er heel veel mooie dingen voorbij zijn gekomen. Maar ik heb het goed naar mijn zin bij Ajax. We zijn een bepaald traject in gegaan en dat dat is in volle gang. Dus dit jaar vertrek ik zeker niet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws