Jansma geeft details over vertrek De Jong: frictie over investeerders en Van Geel

Jansma geeft details over vertrek De Jong: frictie over investeerders en Van Geel

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 21:28wo 17-07-2019 om 21:28

Kees Jansma heeft naar eigen zeggen inside information over het vertrek van Feyenoord-directeur Jan de Jong. De algemeen directeur vertrok woensdag uit De Kuip vanwege een verschil van inzicht met de raad van commissarissen.

De Jong liet bij zijn vertrek weten dat hij zich niet kon vinden in 'een aantal van de te nemen beslissingen', maar trad niet in detail. "Het boterde al een tijdje niet goed tussen De Jong en de RvC, met name met de nieuwe voorzitter Toon van Bodegom. Dat is dus geëscaleerd, dat is duidelijk", vertelt Jansma aan FOX Sports. Het aantrekken van externe financierders was één van de pijnpunten. "Naar mijn informatie heeft de RvC onomwonden gezegd: we moeten meer investeerders hebben binnen de club. Of dat nou Nederlanders of buitenlanders zijn. Terwijl Jan de Jong zegt: Feyenoord mag nooit meer afhankelijk zijn van investeerders."

Ook het vertrek van collega Martin van Geel zorgde volgens Jansma voor wrevel bij De Jong. "Jan vond en vindt dat een vakman, die goed behandeld moest worden. Nou, Van Geel is weg (de Goirlenaar keerde terug naar Willem II, red.) en dat is een nederlaag voor Jan. Daarvoor is Sjaak Troost ad interim gekomen: dat is niet zoals de directeur van de club dat wilde, dus dat is een tweede geschilpunt."

Nu moet Feyenoord zonder algemeen directeur het nieuwe seizoen in, terwijl de technisch directeur, trainer en hoofd jeugdopleidingen - Van Geel, Giovanni van Bronckhorst en Richard Grootscholten - ook al recentelijk zijn vervangen. Jansma noemt dit een 'rampscenario' voor de Rotterdammers. "Dan is het ook heel moeilijk om een waardig opvolger te vinden. Ga nu maar aan Robert Eenhoorn vragen of hij in wil stappen. Ik denk het antwoord al te weten. Die gaat nee zeggen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kan Feyenoord komend seizoen weer serieus meedoen om de landstitel?

(22711 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws