'Overmars kan lekker zijn gang gaan, hij en Ten Hag zijn twee handen op één buik'

'Overmars kan lekker zijn gang gaan, hij en Ten Hag zijn twee handen op één buik'

Gepubliceerd: zaterdag 20 juli 2019 om 12:36za 20-07-2019 om 12:36

Ajax maakte zowel op sportief als bestuurlijk vlak een goede indruk tijdens het trainingskamp in Oostenrijk. Dat stelt NOS-verslaggever Joep Schreuder, die de Amsterdammers de hele week volgde.

Schreuder concludeert dat de tijd van de bestuurlijke onrust volledig is verdwenen bij Ajax. Er heerst duidelijkheid bij de Eredivisie-kampioen. "En Marc Overmars kan lekker zijn gang gaan. Hij en Ten Hag zijn twee handen op één buik", vertelt de verslaggever op de website van de NOS. "Als Cruijff zou meekijken zou hij heel tevreden zijn over de week in Oostenrijk."

Ook in de selectie zit het volgens Schreuder wel goed. Hij zag dat de hele transfersoap rond Matthijs de Ligt geen enkele invloed had op de sfeer. "Niks, nada, noppes. Het ging er niet over en spelers zijn niet afgeleid." De Ajax-selectie maakt een frisse indruk. "En dat ondanks alle onzekerheid. Er wordt toch een soort van voortgeborduurd op de successen van vorig jaar. Er is honger. En het is heel leuk om te zien. Er is veel dynamiek en er zijn veel jonge jongens die hun kans willen pakken."

Een van die jongens is Perr Schuurs. "Hij is een voorbeeld van misschien wel iemand die mee kan op het niveau. Als opvolger van De Ligt. En er waren meer spelers die zich wilden laten zien. Er werd hard gewerkt en er werd goed gewerkt."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Wordt Ajax komend seizoen weer kampioen?

(15054 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws