Pechvogel Veerman even terug in Heerenveen: 'Nog twee weken, dan weer terug'

Pechvogel Veerman even terug in Heerenveen: 'Nog twee weken, dan weer terug'

Gepubliceerd: zaterdag 20 juli 2019 om 22:18za 20-07-2019 om 22:18

Cultspits Henk Veerman mag na ruim een half jaar weer dromen van zijn rentree. De boomlange Noord-Hollander scheurde vlak voor de winterstop zijn kruisband af en was zaterdag getuige van het oefenduel tussen zijn huidige werkgever Sankt Pauli en zijn oude club sc Heerenveen.

De Fries-Duitse confrontatie kwam net iets te vroeg, maar Veerman zit wel in de eindfase van zijn herstel, laat hij weten aan FOX Sports. "Nog twee weken revalideren en dan weer aansluiten bij de groep. Jammer dat ik nog niet mee kon doen, dit zijn wel leuke wedstrijden." De club uit Hamburg begint eind juli al aan het Tweede Bundesliga-seizoen en zal dan waarschijnlijk nog niet op Veerman hoeven te rekenen. "Dat wist ik van tevoren al wel. Ik weet niet of ik honderd procent alles mee kan doen, maar dat zien we dan wel."

Sankt Pauli eindigde afgelopen seizoen op een gedeelde zesde plek, op acht punten achterstand van promovendus Union Berlin. "Ik denk dat iedereen wel tevreden is als we weer zo'n seizoen draaien. Of promoveren een must is? Dat niet, maar wel een welkome verrassing", aldus Veerman, die niet kan wachten totdat hij weer voor volle tribunes in het Millerntor-Stadion mag spelen. "Elke thuiswedstrijd is het weer een heel ander kabaal dan hier in Heerenveen. Met alle respect voor de Heerenveen-supporters, maar daar wordt het heel anders beleefd."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws