Ten Hag reageert op Bergwijn-interesse: 'Dan kun je wat uitgeven en dominant zijn'

Ten Hag reageert op Bergwijn-interesse: 'Dan kun je wat uitgeven en dominant zijn'

Gepubliceerd: zondag 21 juli 2019 om 09:16zo 21-07-2019 om 09:16

Erik ten Hag wil de lijn van het vorige seizoen doortrekken, maar hij weet nog niet hoe zijn selectie er op 1 september uitziet. De trainer van Ajax wil zich hoe dan ook spiegelen aan Bayern München in de jacht op zilverwaar, vertelt hij aan de NOS.

"De fans mogen iets verwachten. Maar wat ze niet meteen mogen verwachten, is het voetbal dat we aan het eind van vorig seizoen hebben gespeeld. En het niveau dat we hebben bereikt. Dat was ongekend", vertelt Ten Hag aan de omroep. Hij benadrukt nog maar eens dat Ajax op nul begint. "Als je verslapt, slaat de vijand toe. Dat moeten we zien te voorkomen. Wij moeten voor blijven liggen."

Ajax zag tot dusver alleen Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt vertrekken, maar of dat zo blijft is de vraag. "Als er hele mooie clubs komen, met hele mooie contracten en perspectieven, dan gaan ze", doelt Ten Hag op spelers als Hakim Ziyech en Donny van de Beek. Toch is hij niet ongerust. "Wij gaan weer een sterk team bouwen. Dat betekent dat je van onderaf moet beginnen."

Zelf verlengde Ten Hag al zijn contract. Directeur spelersbeleid Marc Overmars stelde dat de trainer wel de nodige eisen had. "Ik wil wat winnen en dan moet je dat ook uitdragen. De directie is hard bezig om daaraan invulling te geven. Daar hebben we al goede stappen in gezet en daar moeten we mee verdergaan."

Het is geen geheim dat Ajax op Steven Bergwijn van PSV aast, zoals Bayern München in Duitsland al jaren de beste spelers bij de concurrentie weghaalt. "Ajax heeft economische waarde gecreëerd, dus dan kun je ook wat uitgeven en dominant zijn. Als ik zeg dat wij naar Bayern München streven, is het meer de mentaliteit van prijzen willen pakken."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Wordt Ajax komend seizoen weer kampioen?

(15054 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws