Mulder over 'geldwolf' De Ligt: 'Zo ken ik hem niet, gewoon goed geregeld'

Mulder over 'geldwolf' De Ligt: 'Zo ken ik hem niet, gewoon goed geregeld'

Gepubliceerd: zondag 21 juli 2019 om 17:57zo 21-07-2019 om 17:57

Youri Mulder heeft er alle vertrouwen in dat Matthijs de Ligt gaat slagen bij Juventus. De gewezen Ajax-captain rondde deze week zijn geruchtmakende toptransfer af en maakte zondag zijn officieuze debuut namens La Vecchia Signora.

Dat De Ligt voor Juventus en niet voor FC Barcelona koos, kwam als een verrassing, vertelt Mulder aan het Belgische Sporza. "Het eerste gevoel dat je erbij hebt is de enorme geldsom", stelt de afzwaaiende FIFA-commentator. "Soms werd hij afgeschilderd als een geldwolf, maar zo ken ik die jongen helemaal niet. Zijn zaakwaarnemer (Mino Raiola, red.) heeft het gewoon goed geregeld."

Mulder denkt dat Italië voor De Ligt het beste land is om zich verder te ontwikkelen. "Hij heeft een voorliefde voor de Italiaanse manier van verdedigen." De vijftienvoudig Oranje-international heeft volgens Mulder alle eigenschappen die een moderne topverdediger nodig heeft. "Hij kan een spits enorm goed het scoren beletten, fysiek is hij heel sterk en mentaal heeft hij als aanvoerder van Ajax ook al veel ervaring opgedaan."

De Ligt kwam zondagmiddag Nederlandse tijd als invaller in het veld tijdens het International Champions Cup-duel met Tottenham Hotspur en zag Harry Kane vlak voor tijd de winnende treffer maken.

Poll

Heeft De Ligt de juiste keuze gemaakt?

(6707 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws