LIVE: loting derde voorronde Champions League met Ajax en PSV (gesloten)

LIVE: loting derde voorronde Champions League met Ajax en PSV (gesloten)

22-07-2019 12:20 Laatste update: 12:24
52

De loting voor de derde voorronde van de Champions League en de Europa League vindt maandagmiddag plaats. Om 12.00 uur wordt in Nyon begonnen met de loting voor de Champions League. Namens Nederland zitten Ajax en PSV in de kokers. VoetbalPrimeur houdt je vanaf deze plek live op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Als kampioen is Ajax al zeker van het spelen van derde voorronde Champions League. De Amsterdammers kunnen elf mogelijke tegenstanders treffen. Net als Ajax is ook het Griekse PAOK Saloniki zeker van een plek in de derde voorronde. Daarnaast staan de volgende wedstrijden op het programma in de tweede voorronde: Dundalk FC - FK Qarabag, AIK - NK Maribor, Rode Ster Belgrado - HJK Helsinki, CFR Cluj - Maccabi tel Aviv, Ferencvaros - Valletta FC. De winnaars daarvan kunnen ook aan Ajax worden gekoppeld.

Voor runner-up PSV wacht eerst de confrontatie met FC Basel. Mochten de Eindhovenaren als winnaar uit de bus komen wacht in de volgende ronde LASK Linz, Club Brugge, Krasnodar of Basaksehir. Mocht PSV de tweede voorronde niet overleven wordt later maandagmiddag bekend tegen wie de formatie van Mark van Bommel het op moet nemen in de derde voorronde van de Europa League.

Mogelijke tegenstanders Ajax
PAOK Thessaloniki (Gri)
CFR Cluj (Roe) - Maccabi Tel Aviv (Isr)
Ferencváros (Hong) - Valletta FC (Mal)
Dundalk FC (Ier) - FK Qarabag (Aze)
Rode Ster Belgrado (Ser) - HJK Helsinki (Fin)
NK Maribor (Slo) - AIK (Zwe) 

Mogelijke tegenstanders PSV (CL)
LASK Linz (Oos)
Club Brugge (Bel)
Krasnodar (Rus)
Basaksehir (Tur)