Alvarez onder de indruk: 'Voor een 19-jarige speler is De Ligt exceptioneel goed'

Alvarez onder de indruk: 'Voor een 19-jarige speler is De Ligt exceptioneel goed'

Gepubliceerd: maandag 22 juli 2019 om 11:12ma 22-07-2019 om 11:12

Ajax troeft met het binnenhalen van Edson Alvarez meerdere clubs uit het buitenland af. Vooral vanuit de Premier League was interesse, maar de Mexicaan twijfelde naar eigen zeggen geen moment. 

Onder meer AS Roma, Wolverhampton Wanderers, Crystal Palace en West Ham United hadden belangstelling, maar de Mexicaan koos voor Ajax. "Ook al kon ik naar de Premier League: ik heb er geen seconde over nagedacht om naar een andere club dan Ajax te gaan. De stijl van Ajax spreekt me aan", legt hij uit in gesprek met De Telegraaf. "Het is een geweldig team met veel talent. Ze hebben met hun successen in de Champions League niet alleen indruk gemaakt in Europa, maar zeker ook in Mexico. Om deel te mogen uitmaken van deze club en dit team is een grote eer én een fantastische stap in mijn carrière."

Alvarez zag Ajax vorig seizoen schitteren in de Champions League, waarin de halve finale uiteindelijk het eindstation was. "Jonge spelers die de kans krijgen om zich te ontwikkelen en durf tonen. Ze hadden voor geen enkele tegenstander angst. Ik houd van die mentaliteit", aldus de 21-jarige verdediger.

Alvarez wacht in Amsterdam een hels karwei. De centrale verdediger moet Matthijs de Ligt doen vergeten. "Voor een 19-jarige speler is hij exceptioneel goed. Ik kan genieten van zijn mentaliteit en kracht. Matthijs is zo’n jonge speler, maar toch volwassen en dominant. Daar kan ik alleen maar heel veel respect voor hebben. Maar het heeft geen zin om spelers met elkaar te vergelijken. Ik ken mijn kracht en kwaliteiten en ga er alles aan doen om ook belangrijk te worden voor Ajax", stelt hij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws