'Ajax betreedt 'exclusief domein' van PSV, Overmars en Veldmate gelukkig'

'Ajax betreedt 'exclusief domein' van PSV, Overmars en Veldmate gelukkig'

Gepubliceerd: maandag 22 juli 2019 om 09:22ma 22-07-2019 om 09:22

De komst van Edson Alvarez naar Ajax is niet alleen sportief interessant voor de club. Op commercieel gebied hebben de Amsterdammers door de transfer van de Mexicaan een belangrijke slag geslagen. Commercieel directeur Menno Geelen zal voor Mexicaanse bedrijven de rode loper uitrollen naar Ajax.

Dat schrijft De Telegraaf. Club America-voorzitter Santiago Banos steunde Alvarez volledig in zijn keuze omdat hij een goede relatie op wil bouwen met Ajax. Omdat de Amsterdammers zich ook buiten Europa profileren, is het voor de club zeer interessant dat Club America wordt gerund door Televisa, het grootste Spaanstalige mediabedrijf ter wereld. Ook voor de Mexicanen is het interessant om zaken te doen met Ajax, omdat de club wereldwijd bijzonder populair is.

Exclusief domein
Directeur spelersbeleid Marc Overmars en hoofd scouting Henk Veldmate zijn bijzonder blij met de sportieve brug die is geslagen tussen Mexico en Ajax, aldus de krant. Mexico was 'tot voor kort het exclusieve domein' van PSV, dat in het verleden spelers als Andrés Guardado, Hector Moreno en Carlos Salcido onder contract had staan en nu Hirving Lozano en Erick Gutierrez heeft. Alvarez is de eerste Mexicaan in dienst van Ajax.

Ajax heeft met Eduardo Hernandez 'een betrouwbare en invloedrijke partner' gevonden, schrijft De Telegraaf. Hernandez is niet alleen de zaakwaarnemer van Alvarez, ook begeleidt hij spelers als Carlos Vela en Javier Hernandez.

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws