Van Bommel waakt voor nervositeit: 'Vorig jaar stonden we onder stroom, leek het'

Van Bommel waakt voor nervositeit: 'Vorig jaar stonden we onder stroom, leek het'

23-07-2019 09:47
117

PSV-trainer Mark van Bommel heeft geprobeerd om zijn ploeg zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de Champions League-clash tegen FC Basel. De Eindhovenaren begonnen vorig seizoen ook in de voorrondes van het miljardenbal en begonnen met een zenuwslopende uitwedstrijd tegen het Wit-Russische BATE Borisov.

De Eindhovenaren openden dramatisch en kwamen vroeg op achterstand, maar wisten alsnog te winnen. "Vorig jaar stonden we in onze eerste wedstrijd tegen BATE Borisov onder stroom, zo leek het wel", wordt hij geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

Volgens de trainer zit een voetbalcarrière 'vol leermomenten': Van Bommel hoopt dan ook dat zijn spelers geleerd hebben van de wedstrijd in Wit-Rusland. "Voor mij is het belangrijkste dat het team goed staat en speelt en dat we zo goed voorbereid zijn dat we niet nerveus hoeven te worden." De PSV'ers moeten in elke denkbare situatie kunnen blijven functioneren. "In een wedstrijd kan een scheidsrechterlijke dwaling of bal op de paal beslissend zijn en we moeten onder alle omstandigheden weten wat we moeten doen."

PSV opent het Europese seizoen dinsdagavond om 20.00 uur. De return in Basel staat gepland voor dinsdag 30 juli, eveneens om 20.00 uur. Tussendoor speelt men nog de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen Ajax.

No Poll