Johan Cruijff Schaal lonkt alweer voor PSV: 'Nee joh, die wil iedereen spelen'

Johan Cruijff Schaal lonkt alweer voor PSV: 'Nee joh, die wil iedereen spelen'

Gepubliceerd: woensdag 24 juli 2019 om 00:03wo 24-07-2019 om 00:03

De kop is er na dinsdag officieel vanaf voor PSV, dat drukke weken in het verschiet heeft. De Eindhovenaren strijden zaterdag, vier dagen na de wonderlijke ontsnapping tegen FC Basel, alweer met Ajax om de Johan Cruijff Schaal en spelen drie dagen daarna weer de return in Zwitserland.

Bennett van Fessem
EINDHOVEN

Nick Viergever denkt er desondanks niet aan om de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd licht op te nemen. "We spelen voor een prijs en we zijn fit. Alleen nog even kijken hoe we uit deze wedstrijd komen", aldus de linkspoot in gesprek met VoetbalPrimeur. "We wisten eind vorig seizoen al dat het drukke weken zouden worden. Daar moeten we klaar voor zijn." Ajax kan dan ook geen Eindhovens B-elftal verwachten. "Nee joh, lijkt me niet. Dit is een mooie wedstrijd om te spelen, dat wil iedereen. We hebben nog een aantal dagen om te herstellen. Als we daar slim mee omgaan, moet dat goed komen."

Ook Sam Lammers verscheen voor de VP-microfoon. De van sc Heerenveen teruggekeerde Brabander speelde een belangrijke rol door als invaller koppend voor 2-2 te zorgen. "Of ik het gevoel had dat het mijn avond kon worden? In ieder geval het gevoel dat we doelpunten nodig hadden en dat ik daarvoor erin kwam." Dankzij de kopbal van Lammers én de hakbal van Donyell Malen is de uitgangsposities van PSV voor de return opeens 180 graden gedraaid: 3-2 in plaats van 1-2. "Als je de wedstrijd ziet, moet je hier hartstikke blij mee zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws