'In die vier seizoenen bij Ajax hoorde ik voor mijn gevoel nergens echt bij'

'In die vier seizoenen bij Ajax hoorde ik voor mijn gevoel nergens echt bij'

Gepubliceerd: woensdag 24 juli 2019 om 07:54wo 24-07-2019 om 07:54

Václav Cerny hoopt zijn loopbaan in Utrecht een kickstart te geven. Bij zijn vorige club Ajax kwam de Tsjechische aanvaller in de afgelopen seizoenen niet verder dan een handvol optredens in de Eredivisie. 

"Ik heb vier jaar lang bij het eerste elftal van Ajax gezeten, maar ben voor mijn gevoel nooit echt doorgebroken. Ik heb mijn debuut gemaakt, mocht invallen in mooie wedstrijden", blikt Cerny (21) terug met Voetbal International. 

"Het was trainen bij het eerste en spelen in Jong. In die jaren hoorde ik voor mijn gevoel nergens echt bij. Hier ben ik een van de jongens die het verschil kunnen gaan maken. Vanaf dag één heb ik dat gevoel gekregen. Dat was precies waarnaar ik op zoek was."

Ook vanuit het buitenland was sprake van interesse. Cerny koos bewust voor een nieuw avontuur in de Eredivisie. "Ik wilde graag in Nederland blijven. Dit is toch een beetje mijn tweede vaderland, de mensen kennen mij hier al. Bovendien ben ik pas 21 en kan ik altijd nog een volgende stap maken."

Utrecht en Cerny komen donderdagavond in actie in de voorrondde van de Europa League. Het Bosnische Zrinjski Mostar komt op bezoek in stadion Galgenwaard. 

Poll

Belandt Cerny via Utrecht alsnog in de top?

(2159 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws