Iniesta vol lof over 'exceptionele aankoop' De Jong: 'Sprong vooruit voor de club'

Iniesta vol lof over 'exceptionele aankoop' De Jong: 'Sprong vooruit voor de club'

25-07-2019 10:56 Laatste update: 12:53
61

Andrés Iniesta heeft zich lovend uitgelaten over Frenkie de Jong. De Spanjaard vindt dat FC Barcelona uitstekende zaken heeft gedaan door de middenvelder deze zomer over te nemen van Ajax.

Iniesta ontmoette de spelers van zijn oude club in het Japanse Kobe, waar Iniesta met Vissel Kobe zaterdag tegenover de Catalaanse club staat. Iniesta nam onder meer tijd om even op de foto te gaan met De Jong. "De Jong is een uitzonderlijke aanwinst, een sprong vooruit voor de club. Hij is jong, zeer getalenteerd en zal, als alles goed gaat, de belangrijke man zijn op het middenveld, ook al omdat hij wordt omringd door de beste spelers en zo verder kan groeien", aldus Iniesta tegenover Mundo Deportivo

Ook de aankoop van Antoine Griezmann kan op goedkeuring rekenen. "Hij is een uitzonderlijke speler, die de competitie en de spelers bij Barça kent. Alles wijst erop dat hij een goede tijd tegemoet gaat bij de club", aldus Iniesta. "Elk jaar moet Barça het team verbeteren en degenen die komen, moeten het team vooruit helpen", vindt hij. "Ik weet niet of er nog iemand anders zal komen, maar Barça zal voor alle prijzen gaan strijden."