'Twente duwt grootverdieners naar de uitgang en hoopt op meer financiële ruimte'

'Twente duwt grootverdieners naar de uitgang en hoopt op meer financiële ruimte'

Gepubliceerd: zondag 28 juli 2019 om 15:38zo 28-07-2019 om 15:38

Laatste update: zondag 28 juli 2019 om 16:39zo 28-07-2019 om 16:39

FC Twente wil nog deze transferperiode af van Tom Boere en Jari Oosterwijk. De Tukkers zitten vooral in hun maag met het salaris van Boere, die te zwaar op de begroting zou drukken. Oosterwijk wordt niet goed genoeg bevonden.

Dinsdag speelde FC Twente een vriendschappelijk duel tegen Schalke 04, waarin Boere kort inviel en Oosterwijk op de bank bleef zitten. Middenvelder Haris Vuckic stond in de punt van de aanval geposteerd. "Dat vond ik wel een signaal", zegt Twente-watcher Tijmen van Wissing bij het programma De Oosttribune van RTV Oost. "We kunnen er dan wel van uitgaan dat zowel Oosterwijk als Boere geen rol van betekenis gaan spelen. Die willen ze heel graag in de uitverkoop zetten."

De journalist weet ook te melden dat Boere een half miljoen per jaar verdient bij FC Twente. De Tukkers zouden de spits daarom graag zien vertrekken. "Van der Heyden komt ook niet aan bod, die verdient ook een behoorlijk salaris. Voor Van der Lely geldt hetzelfde. Van Oosterwijk willen ze ook af, die bieden ze overal aan."

Twente hoopt die inkomsten te kunnen gebruiken om de selectie te versterken. "Ze moeten wat vet op de botten hebben om een speler aan te trekken. Er moet nog wel wat gebeuren, want Wout Brama is nog altijd geblesseerd. Ga die maar eens vervangen, dat duurt nog wel tot oktober."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws