Ajax-aankoop Alvarez terug in Mexico: Het was genoeg om verliefd te worden

Ajax-aankoop Alvarez terug in Mexico: "Het was genoeg om verliefd te worden"

29-07-2019 14:48
129

Edson Alvarez is in de wolken met zijn afgeronde transfer naar Ajax. Een droom ging vorige week in vervulling, laat de Mexicaan bij terugkomst weten op het vliegveld van Mexico-Stad.

"Het is iets waar ik heel lang van hem gedroomd", zegt Alvarez tegen ESPN over zijn Ajax-transfer. "Nu ik het in handen heb, laat ik het niet meer los. Ik zal proberen te vechten om vele jaren bij Ajax te blijven. Ook hoop ik de mensen in Mexico blij te maken met mijn spel. Ik ga namens het Mexicaanse volk en zal hen niet teleurstellen."

Alvarez maakte vorige week kennis met Ajax en Amsterdam. "Het was genoeg om echt verliefd te worden op de stad en de mensen die me vanaf het eerste moment met open armen hebben ontvangen. Ik ben zielsgelukkig", zegt de verdediger, die via social media uitgebreid welkom werd geheten. "Het was echt iets groots. Ik zal keihard werken, omdat mensen hoge verwachtingen van me hebben. Ik ben er klaar voor en kan niet wachten om te spelen."

Alvarez bekeek de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV (2-0) zaterdag vanaf de tribune. Hij verwacht twee à drie dagen in Mexico te verblijven, voordat hij terugkeert naar Nederland. Waarschijnlijk is Alvarez inzetbaar voor de eerste competitiewedstrijd van Ajax, zaterdag tegen Vitesse.