'Ajax en Genoa naderen akkoord over transfer Schöne naar Italië'

'Ajax en Genoa naderen akkoord over transfer Schöne naar Italië'

02-08-2019 20:18
330

Lasse Schöne (33) is hard op weg naar de uitgang van Ajax. De onderhandelingen tussen Ajax en het geïnteresseerde Genoa zijn in een vergevorderd stadium. De Serie A-club hoopt voor het einde van het weekend een deal te sluiten met de Amsterdammers. 

Dat melden Italiaanse media, waaronder La Gazzetta dello Sport. Zowel Italiaanse als Nederlandse media maakten deze week melding van interesse van Genoa in Schöne, die op het punt staat om zijn achtste (!) seizoen in te gaan bij Ajax.

Het contract van de Deense routinier loopt volgend jaar af. Ajax wist de verbintenis vorig jaar november te verlengen tot 2020. Bedragen worden in de media nog niet genoemd, maar de kans is klein dat Ajax een miljoenenbedrag voor Schöne gaat krijgen. 

Vorig seizoen beleefde Schöne zijn hoogtepunt, toen hij als basisspeler de halve finales van de Champions League wist te bereiken, kampioen werd én de beker won. Voor Schöne breekt nu wellicht de tijd aan om over de grens te kijken. Eerder wees hij al een miljoenentransfer naar Dinamo Moskou af.

Schöne heeft bij Ajax op op bijna alle posities op het middenveld en in de aanval gespeeld. Onder Frank de Boer werd de Deen ook regelmatig als buitenspeler ingezet, maar onder Peter Bosz en Erik ten Hag speelde hij vooral als centrale middenvelder. Schöne is zeer geliefd bij de Ajax-fans, onder meer vanwege zijn strijdlust en mentaliteit. Hij knokte zich steeds terug in de basis als hij op de bank terechtkwam. Daarnaast maakte hij veel goals op belangrijke momenten.