Van Basten ziet 'coach met problemen' bij PSV: 'Al die jongens hebben gebreken'

4 augustus om 09:02

FOX Sports-analist Marco van Basten keek zaterdagavond naar PSV-trainer Mark van Bommel en zag 'een coach met problemen'. Volgens de oud-bondscoach is PSV nog niet klaar voor het nieuwe seizoen, dat toch al vier wedstrijden onderweg is.

Toni Lato, Timo Baumgartl en Olivier Boscagli werden deze zomer gehaald om de achterhoede te versterken, maar alleen Boscagli kreeg zaterdagavond een paar minuten speeltijd tegen FC Twente. "Die hebben allemaal gebreken op het ogenblik", stelt Van Basten vast. "Die jongens zijn nog niet rijp om al te moeten presteren en de afgelopen wedstrijden waren al heel belangrijk. Je moet zorgen dat je nu klaar bent: het huiswerk dat een aantal weken geleden klaar had moeten zijn, is nu nog niet klaar."

Van Bommel zorgde bovendien voor consternatie door Hirving Lozano negentig minuten lang op de bank te houden in Enschede. Volgens Van Basten is dit echter geen reden voor ophef. "Ik vind de jongens die er nu spelen – Steven Bergwijn, Donyell Malen en Bruma – op zich goede spelers, dus het is niet zo dat je Lozano mist. Het probleem zit veel meer achterin en op het middenveld: dat gaat niet goed."