Update: 'Rienstra nadert transfer en stapt op het vliegtuig naar Turkije'

Update: 'Rienstra nadert transfer en stapt op het vliegtuig naar Turkije'

05-08-2019 23:16 Laatste update: 06-08-2019 23:30
25

Ben Rienstra neemt vermoedelijk afscheid van sc Heerenveen met een 0-4 overwinning op Heracles Almelo. De Leeuwarder Courant meldt maandagavond dat de Friezen nagenoeg rond zijn met het Turkse Kayserispor, dat de 29-jarige Alkmaarder op de korrel heeft.

Diezelfde Leeuwarder Courant kwam zondagavond met het nieuws dat er belangstelling voor Rienstra vanuit Turkije is: circa 24 uur later is de deal al bijna beklonken, lijkt het. Hoewel Heerenveen nog in afwachting is van een bankgarantie van Kayserispor, mag Rienstra al om de tafel met de nummer tien van de voorbije Süper Lig-jaargang.

De bij Ajax en AZ opgeleide middenvelder maakte in 2010 zijn Eredivisie-debuut namens Heracles Almelo en groeide sindsdien uit tot een vertrouwd gezicht op het hoogste Nederlandse niveau. Na twee seizoenen bij PEC Zwolle, een terugkeer bij AZ en een huurperiode bij Willem II streek hij afgelopen seizoen neer in Heerenveen, waar zijn contract nog tot medio 2021 doorloopt.

Update 6-8, 23.30 uur: Ben Rienstra is dinsdag op het vliegtuig naar Turkije gestapt. Zodra de middenvelder ook de laatste persoonlijke onderhandelingen heeft afgerond, tekent hij een contract voor twee jaar bij Kayserispor, meldt de Leeuwarder Courant.