Update: 'Rooney bereikt akkoord en tekent voor 18 maanden bij Derby County'

6 augustus om 14:37
Laatste update: 6 augustus om 14:37

Derby County is inderdaad druk bezig om Wayne Rooney binnen te halen. Dat heeft eigenaar Mel Morris bevestigd in gesprek met talkSPORT. Een gesprek met manager Phillip Cocu zou de voormalig Engels international over de streep hebben getrokken.

Na anderhalf jaar in de Major League Soccer bij DC United zou Rooney graag terug willen keren naar Engeland. "Het beginpunt was dat we te horen kregen dat Wayne graag terug wil naar het Verenigd Koninkrijk. En natuurlijk moesten we naar de situatie kijken of we daarin iets konden betekenen", aldus Morris tegenover talkSPORT.

Rooney staat nog tot 2021 onder contract bij DC United, maar maakt mogelijk een verrassende stap naar het Championship. Daarin heeft Cocu een belangrijke rol gehad. "Ik denk dat het gesprek dat hij heeft gehad met Phillip Cocu cruciaal is geweest in de interesse van Wayne", meent Morris. De eigenaar is er vrij zeker van dat de club Rooney binnen weet te halen.

Toch houdt Morris nog wel een slag om de arm. "Ik weet zeker dat wanneer mensen dit nieuws horen, er ongetwijfeld interesse komt. Maar ik heb er vertrouwen in dat we eruit gaan komen. (...) Waarom zouden we een speler met zijn achtergrond niet willen hebben? Ik kan je verzekeren dat Phillip Cocu net zo enthousiast hierover is als ik."

Volgens Britse media gaat Rooney een rol als trainer/speler vervullen. Daarmee zou Cocu naast Twan Scheepers en Chris van der Weerden nog een extra assistent krijgen. 

Update 14:37 uur: Volgens talkSPORT heeft Rooney zijn handtekening gezet bij Derby County onder een contract voor achttien maanden. De aanvaller komt in januari over van MLS-club DC United.

Daarmee kan hij het seizoen in de Verenigde Staten netjes afmaken, aangezien het Amerikaanse voetbalseizoen per kalenderjaar loopt. In januari voegt hij zich vervolgens bij de selectie van Phillip Cocu, waar hij als trainer/speler aan de gang gaat. De deal is nog niet bevestigd door de club, maar dat lijkt een kwestie van tijd.