KPN en FOX Sports ontvangen stortvloed aan klachten: 'We nemen het mee'

7 augustus om 07:37
Laatste update: 7 augustus om 07:58

KPN gaat met FOX Sports in gesprek over de nieuwe programmering van de Nederlandse voetbalzender. Hij feit dat de competitieduels van Ajax, PSV en Feyenoord tijdens de eerste speelronde van het nieuwe seizoen niet te zien waren op het hoofdkanaal van FOX, leidde tot veel boosheid bij fans. 

Vanaf dit seizoen kunnen klanten van kabelgigant KPN in hun basispakket beschikken over het hoofdkanaal van FOX Sports. Afgelopen weekend volgde een vervelende verrassing: de wedstrijden van Ajax, PSV en Feyenoord werden namelijk niet op die zender vertoond. Alleen tv-kijkers met een betaalpakket konden de traditionele top-drie in actie zien op FOX 2. Het leidde tot veel onvrede en klachten, bevestigt KPN in gesprek met het Algemeen Dagblad

Balende voetbalfans werden op social media doorverwezen naar FOX Sports. Want: "Zij gaan over de programmering. Natuurlijk hebben we afspraken gemaakt met FOX Sports, maar zij bepalen wat ze waar uitzenden", aldus woordvoerder Renée Schnitzler.

Maarten van Rooijen, zegsman van FOX, gaf eerder al aan dat de aangepaste programmering een bewuste keuze is. "Ook dit seizoen zijn er regelmatig wedstrijden van Ajax, Feyenoord en PSV te zien op FOX Sports 1, maar inderdaad minder dan voorheen, waarmee we de programmering van FOX Sports 2 versterken."

In gesprek
Goed nieuws: de duels van Ajax, PSV en Feyenoord worden tijdens speelronde twee wél uitgezonden op het hoofdkanaal. FOX en KPN gaan niettemin in gesprek. "We nemen natuurlijk de reacties van de kijkers en de media mee. Maar het is natuurlijk ook voor iedereen nog wennen", stelt Schnitzler.