'Champagne ontkurkt in Heerenveen: St. Juste-verkoop levert miljoenen op'

'Champagne ontkurkt in Heerenveen: St. Juste-verkoop levert miljoenen op'

Gepubliceerd: woensdag 7 augustus 2019 om 08:25wo 07-08-2019 om 08:25

De aanstaande transfer van Jeremiah St. Juste naar FSV Mainz levert sc Heerenveen een enorm bedrag op. Volgens de Leeuwarder Courant houdt de Friese club in totaal zo'n twee miljoen euro over aan de deal. 

In de zomer van 2017 werd St. Juste door Heerenveen verkocht aan Feyenoord. LC weet dat destijds een doorverkooppercentage van vijftien procent werd bedongen. Voetbal International meldde dinsdag dat FSV Mainz negen miljoen euro gaat betalen voor de verdediger. Dat bedrag kan via bonussen oplopen naar twaalf miljoen. 

Heerenveen incasseert sowieso een zogenaamde solidariteitsbijdrage, aangezien St. Juste (22) jarenlang actief was in de jeugdopleiding van de Friese eredivionist. Al met al kan de club in totaal twee miljoen euro bijschrijven. 

De overstap van St. Juste naar de Bundesliga komt waarschijnlijk snel rond. De verdediger is zelf al akkoord met Mainz. Met de opbrengst van St. Juste gaat Feyenoord de markt op. Trainer Jaap Stam hoopt op versterking in elke linie; onder meer spits Ricky van Wolfswinkel is in beeld

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws