Meerdere clubs wilden Johnston: 'Hij heeft zeer bewust voor Feyenoord gekozen'

7 augustus om 16:27
Laatste update: 7 augustus om 16:29

Feyenoord-aanwinst George Johnston heeft in Rotterdam-Zuid een contract getekend voor twee jaar met een optie op nog een jaar. De twintigjarige centrale verdediger kon naar meer clubs, maar koos bewust voor een overstap naar Rotterdam-Zuid.

"George is een talentvolle verdediger die op meerdere posities achterin uit de voeten kan. Er was ook interesse van meerdere clubs maar hij heeft zeer bewust voor Feyenoord gekozen, om zich onder de vleugels van Jaap Stam te ontwikkelen tot belangrijke kracht in De Kuip", vertelt technisch directeur Sjaak Troost op de website van de Rotterdammers

Johnston speelde al vanaf zijn negende in de jeugdopleiding van The Reds. In mei 2017 tekende hij zijn eerste profcontract. Het afgelopen seizoen speelde hij zijn wedstrijden voor Liverpool Onder 23. Tot een officieel debuut in de hoofdmacht kwam het niet, wel speelde Johnston eens mee in een vriendschappelijke wedstrijd op Anfield tegen Torino.

Bij Feyenoord krijgt Johnston rugnummer veertien. De verwachting is dat Feyenoord op korte termijn nog een defensieve versterking presenteert. Rick Karsdorp werd al gespot in De Kuip en keert hoogstwaarschijnlijk terug. Daar staat het vertrek van Jeremiah St. Juste tegenover.