'Real Madrid hijst witte vlag: geen Pogba, kans op Van de Beek-transfer groter'

8 augustus om 17:44

Paul Pogba verlaat Manchester United niet voor Real Madrid deze zomer. Volgens het Spaanse AS heeft de Spaanse grootmacht de witte vlag gehesen in de jacht op de 26-jarige middenvelder.

Donderdag was het volgens AS 'D-Day' voor Real Madrid, dat zich dolgraag wil versterken met Pogba. Manchester United laat de torenhoge vraagprijs van 170 miljoen euro echter niet zakken. Van een naderend akkoord tussen Real en United is dan ook geen sprake meer: Pogba zal komend seizoen niet te bewonderen zijn in Estadio Santiago Bernabéu.

Het mislopen van Pogba is een klap voor Zinedine Zidane. De trainer gaf zijn fiat voor de komst van Eden Hazard, Luka Jovic en Ferland Mendy, maar wilde eigenlijk maar één speler: Pogba. De twee Fransmannen gaan echter niet met elkaar in zee. Real kan nog tot 2 september handelen op de transfermarkt, maar de kans is nihil dat Manchester United meewerkt na het sluiten van de Engelse transferperiode (donderdag om 18.00 uur).

De kans is alleen maar groter geworden dat Donny van de Beek naar Real Madrid gaat verkassen. Met een prijskaartje van 50 tot 55 miljoen euro geldt hij als een veel goedkopere optie dan Pogba. Vermoedelijk wordt de deal tussen Ajax en Real Madrid volgende week, nadat de Amsterdammers de Champions League-return tegen PAOK hebben gespeeld, officieel.