Stam geprezen om tactische zet: "Ik zag dat ook wel zitten"

8 augustus om 22:12
Laatste update: 8 augustus om 22:17

Onder aanvoering van Steven Berghuis heeft Feyenoord donderdagavond de nare smaak van het gelijkspel tegen Sparta weggespoeld. De linksbenige aanvaller van Feyenoord blonk uit bij de 4-0 zege op Dinamo Tbilisi. 

Berghuis opereerde in De Kuip wederom vanuit het centrum. "Ik heb in die rol alle ruimte om de ruimte te zoeken tussen de aanval en het middenveld. Dat is lastig verdedigen voor de tegenstander, dat bleek vandaag ook weer", zei Berghuis na afloop tegen het Algemeen Dagblad over zijn nieuwe rol.

"Die afwisseling tussen diepgang en in de bal komen ging vanavond goed voorin. De trainer kwam vorige week met het idee om mij in de spits te zetten, maar ik zag dat ook wel zitten. Ik weet dat ik er de kwaliteiten voor heb en dat ik dat goed kan invullen", aldus Berghuis, die zondag zijn contract bij Feyenoord verlengde.

Na een rommelige start van het seizoen wist Feyenoord donderdag weer eens te overtuigen. "We waren vanavond gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Dit hadden we wel even nodig, als team en misschien ook wel als club. Hier kunnen we de komende tijd mee verder", besluit Berghuis.