Lozano startte weer als bankzitter bij PSV: "Hij liet zien dat hij graag wil"

9 augustus om 07:09

Mark van Bommel wilde na de met 1-0 gewonnen wedstrijd bij Haugesund niet te negatief zijn over het vertoonde spel van PSV. De Eindhovenaren maakten geen indruk in Noorwegen, maar voor de trainer is het resultaat heilig.

De zege van PSV in de derde voorronde van de Europa League tegen Haugesund was alleen te danken aan een benutte strafschop in de eerste helft van Steven Bergwijn. Verder lieten de Eindhovenaren bar weinig zien, maar daar tilde Van Bommel niet te zwaar aan. "Je bent altijd blij als je wint", laat hij optekenen in het Eindhovens Dagblad.

"Natuurlijk hadden we het beter kunnen doen, maar we hebben een goede uitgangspositie", benadrukt de PSV-trainer. De Noren moeten namelijk zien te scoren in Eindhoven en dat biedt in de omschakeling ruimte voor de Brabanders. Dat ging PSV in Scandinavië nog niet heel goed af. "We waren niet goed in het vinden van ruimte in de voorhoede, in de eindfase van een aanval gingen regelmatig dingen fout. Maar wat ik al zei: het is prettig dat we hier winnen."

Van Bommel ging kort in op de situatie van Hirving Lozano, die in Haugesund wederom op de bank begon. In de tweede helft kwam de Mexicaan wel in het veld. "Hij liet zien dat hij graag wil", zei de trainer over Lozano, die in de belangstelling zou staan van het Italiaanse Napoli.