Bosz snoert critici de mond en trapt seizoen af met ruime zege Leverkusen

Bosz snoert critici de mond en trapt seizoen af met ruime zege Leverkusen

10-08-2019 17:35
28

Bayer Leverkusen en Peter Bosz hebben in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen geen fout gemaakt. Alemannia Aachen, dat uitkomt op het derde niveau, kreeg in de eerste ronde van de DFB Pokal met ruime cijfers klop: 1-4.

Leverkusen heeft een voorbereiding met slechte resultaten en tegenvallend spel achter de rug. In acht oefenduels won de ploeg van Bosz slechts één keer. Onder meer Heracles Almelo (3-4), Fortuna Sittard (0-1) waren te sterk. In de eerste ronde van het Duitse bekertoernooi kwam Leverkusen echter niet in de problemen.

Na negentien minuten namen Die Werkself het heft in handen in Aken. Peter Hackenberg van Alemannia Aachen passeerde zijn eigen doelpunt op knullige wijze: 0-1. Kort voor rust verdubbelde Kevin Volland de score. In de tweede helft maakte Aachen de aansluitingstreffer via Stipe Batarilo-Cerdic, maar Leon Bailey en supertalent Kai Havertz drukten het klasseverschil al snel weer uit in de score: 1-4.

Daley Sinkgraven leverde geen bijdrage. De linksback, die deze zomer overkwam van Ajax, bleef negentig minuten op de bank. Bosz koos voor een 3-4-3-formatie en gaf de Braziliaan Wendell de voorkeur. Leverkusen begint volgende week zaterdag met een uitwedstrijd tegen Paderborn aan het nieuwe Bundesliga-seizoen.

Overige uitslagen eerste ronde DFB Pokal:
Kaiserslautern - Mainz: 2-0
Magdeburg - Freiburg: 0-1
Villingen - Fortuna Düsseldorf: 1-1
Verl - Augsburg: 2-1
Drochtersen/Assel - Schalke: 0-5