Hoffenheim heeft strafschoppen nodig en laat Schreuder zweten bij debuut

10-08-2019 21:50
9

Alfred Schreuder is tijdens zijn debuut als trainer bij Hoffenheim met de schrik vrijgekomen. Wurzburger Kickers, een club dat uitkomt op het derde Duitse niveau, werd in het bekertoernooi pas na strafschoppen opzij gezet.

Het leek er niet op dat het Hoffenheim moeilijk gemaakt zou worden in Würzburg, want na een uur spelen stond de formatie van Schreuder op een 2-0 voorsprong. Pavel Kaderabek en Ihlas Bebou troffen doel, maar binnen zeven minuten kwam de thuisploeg weer langszij. Fabio Kaufmann en Albion Vrenezi klopten Hoffenheim-goalie Baumann en een verlenging was noodzakelijk.

Daarin dachten Schreuder en de zijnen wederom in veilige haven te zijn na een treffer van Adam Szalai, maar wederom toonde Wurzburger Kickers zich een taaie ploeg. Luca Pfeiffer scoorde zes minuten voor het verstrijken van de verlenging en dwong daarmee een strafschoppenserie af, die uiteindelijk met 5-4 winnend werd afgesloten door Hoffenheim.

Daarmee gaat Schreuder, die stopte als assistent bij Ajax om hoofdtrainer te kunnen worden in Duitsland, met Hoffenheim door naar de laatste 32 van het Duitse bekertoernooi. Eerder won Peter Bosz met zijn Bayer Leverkusen al met 4-1 bij Alemannia Aachen.