'Verschrikkelijk' Feyenoord is raadsel voor Van Hooijdonk: Snap er niks van

'Verschrikkelijk' Feyenoord is raadsel voor Van Hooijdonk: "Snap er niks van"

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 11:10ma 12-08-2019 om 11:10

Het spel van Feyenoord was zondagmiddag niet om aan te gluren. Dat vindt Pierre van Hooijdonk. Op bezoek bij sc Heerenveen kwam Feyenoord in speelronde twee niet verder dan een remise: 1-1. 

Na een prima 4-0 zege op Dinamo Tbilisi, drie dagen eerder, was het verval in Friesland érg groot, zag Van Hooijdonk. "Afgelopen week was het echt goed, dat was genieten geblazen. Dan ga je er voor zitten. Iedereen is opeens weer positief en dan valt het zo ontzettend tegen. Ik vond het echt verschrikkelijk om naar te kijken", zei de oud-international 's avonds bij Studio Voetbal. 

"Het gaat mij om initiatief durven pakken, er onderuit durven te spelen. Het was allemaal zo veilig. Feyenoord kan een tegenstander op deze manier niet kapot spelen. Afgelopen donderdag deden ze dat wel tegen Tbilisi, door de tegenstander vanaf het begin van de eerste helft vast te zetten en ze bij de strot te grijpen."

"Nu was het weer: bij de middenlijn een beetje inzakken, zo nu en dan eens een keertje naar voren... Ik snap er niks van", aldus Van Hooijdonk. "In je eigen Kuip wél zo durven spelen en dan in de bus, drie uur naar Heerenveen rijden, en daar dan een heel ander speltype hebben."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws