Analyse BILD: treuzelende Salihamidzic 'schuldig' aan mislukte Ziyech-deal

Analyse BILD: treuzelende Salihamidzic 'schuldig' aan mislukte Ziyech-deal

Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2019 om 13:03wo 14-08-2019 om 13:03

Laatste update: woensdag 14 augustus 2019 om 13:13wo 14-08-2019 om 13:13

Bayern München heeft een mogelijke overstap van Hakim Ziyech naar de Allianz Arena om zeep geholpen door (te) lang weinig tot niets van zich te laten horen. Dat schrijft BILD woensdag. In februari van dit jaar vonden al de eerste gesprekken tussen Ziyech, zijn zaakwaarnemer en Bayern plaats. 

BILD stelt dat Ziyech en zaakwaarnemer Mustapha Nakhli rondom Ajax-Real Madrid uitgebreid spraken met Hasan Salihamidzic en Marco Neppe, technisch directeur en scout van Bayern. In de daaropvolgende maanden bleef het echter stil, terwijl Ziyech en Nakhli juist wachtten op een telefoontje van Salihamidzic. 

Volgens BILD zag Salihamidzic Ziyech hooguit als een Plan C: hij had namelijk het vizier gericht op Callum Hudson-Odoi (Chelsea) en Leroy Sané (Manchester City). Beide vleugelaanvallers werden dit jaar getroffen door zware knieblessures en zagen een mogelijke transfer naar München daardoor in rook opgaan. 

Ook in het geval van PSV-aanvaller Steven Bergwijn zou Salihamidzic te lang getreuzeld hebben. BILD rept over 'slordig' werk van de td. Ziyech was afgelopen week blijkbaar klaar met wachten. Hij verlengde zijn contract bij Ajax met één seizoen en gaf daarna aan dat een transfer niet meer aan de orde is. Bergwijn volgt op korte termijn mogelijk het voorbeeld van de Marokkaanse stilist. PSV hoopt zijn contract te kunnen verlengen. 

Bayern versterkte zich inmiddels met Ivan Perisic. De Kroaat wordt voor één jaar gehuurd van Internazionale. Met Arjen Robben en Franck Ribéry raakte de kampioen van Duitsland deze zomer twee vleugelspelers kwijt - en daarom is de kans groot dat Salihamidzic voor het sluiten van de markt nóg een aanvaller haalt. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws