Van Jong Ajax naar NAC: NAC is de vijfde club van Nederland, dat is toch mooi?
Schouten (rechts) en ploeggenoot Arno Verschueren in duel met RKC-aanvaller Sylla Sow

Van Jong Ajax naar NAC: "NAC is de vijfde club van Nederland, dat is toch mooi?"

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 09:24vr 16-08-2019 om 09:24

Robin Schouten maakte op 9 augustus tegen FC Dordrecht zijn officiële debuut namens NAC Breda en mag zich vrijdagavond voor het eerst in het Rat Verlegh Stadion melden. De van Jong Ajax overgekomen rechtsback kan niet wachten totdat hij zijn thuisdebuut mag maken.

Schouten deed bij Jong AZ, FC Volendam en Jong Ajax ervaring in het betaald voetbal op, maar mag tegen Helmond Sport voor een volgepakt Rat Verlegh Stadion spelen. 'Bijzonder', stelt de verdediger in gesprek met BN DeStem. "Ik ben nu 21 en heb nooit voor dit soort aantallen gespeeld met zoveel publiek dat achter me staat."

Bang dat het thuispubliek zich, als het even tegenzit, tegen NAC zal keren, is Schouten niet. "Ik voel gezonde spanning en ben niet iemand die gestrest raakt van een vol stadion. Helemaal niet zelfs. NAC is de vijfde club van Nederland, dat is toch mooi?", oordeelt de geboren Alkmaarder. "Het is een extra motivatie."

NAC en Helmond Sport zetten de Brabantse Keuken Kampioen Divisie-derby om 20.00 uur in gang. De Bredanaars openden het seizoen met een 0-2 zege in Dordrecht, Helmond Sport startte met een 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam.

Poll

Gaat NAC na één jaar weer terugkeren in de Eredivisie?

(2044 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws