'FC Twente verbaasd: pechvogel Matos speelde 45 minuten door met kruisbandletsel'

'FC Twente verbaasd: pechvogel Matos speelde 45 minuten door met kruisbandletsel'

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 09:58vr 16-08-2019 om 09:58

FC Twente stond na het gewonnen uitduel met FC Groningen voor een vervelende verrassing. Nieuweling José Matos bleek de wedstrijd uitgespeeld te hebben met een gescheurde kruisband.

De van FC Cádiz gehuurde linksback is na het stellen van de diagnose teruggekeerd naar Spanje en lijkt zijn laatste wedstrijd voor FC Twente al te hebben gespeeld. Zaterdag raakte Matos vlak voor rust geblesseerd in duel met Ritsu Doan, maar de Spanjaard hield het nog drie kwartier vol. "Ik heb niets aan hem gezien", deelt FC Groningen-directeur Mark-Jan Fledderus zijn verbazing met TC/Tubantia.

De gewezen linkspoot liep als speler van Heracles Almelo ooit een kruisbandblessure op, moest noodgedwongen doorspelen en ondervond aan den lijve hoe lastig dat is met een onwillige knie. "Ik bleef staan, omdat er al drie keer was gewisseld. Maar ik kon geen bal meer raken", aldus de 36-jarige Drent. "Als ik een klein beetje kracht zette, klapte ik er door."

FC Twente is inmiddels de transfermarkt opgegaan na het wegvallen van Matos. Feyenoord-linksback Calvin Verdonk wordt tot het einde van de eerste seizoenshelft gehuurd, voordat hij naar het Amerikaanse LA Galaxy vertrekt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws