Van Leeuwen: 'Feyenoord heeft het ons laten weten, wij zijn akkoord gegaan'

Van Leeuwen: 'Feyenoord heeft het ons laten weten, wij zijn akkoord gegaan'

Gepubliceerd: donderdag 15 augustus 2019 om 22:47do 15-08-2019 om 22:47

Ted van Leeuwen is blij met de houding van Feyenoord bij de transfer van Calvin Verdonk. FC Twente zocht hard naar een vervanger voor de zwaargeblesseerde José Matos en vond die in de Feyenoorder, die slechts voor een half jaar wordt gehuurd. Daarna gaat hij naar LA Galaxy, al is dat laatste nog niet bevestigd.

"Het is natuurlijk geen optimale voorbereiding, maar het kon niet anders. Feyenoord heeft het ons vooraf laten weten en we zijn daarmee akkoord gegaan", vertelt Van Leeuwen over de opvallende huurconstructie op de clubsite van Twente. "We zijn de organisatie van Feyenoord zeer dankbaar voor hun soepele en professionele medewerking zodat Calvin nog op tijd overgeschreven kon worden."

"De markt voor speelklare linksbacks is uiterst dun. Calvin zelf was hoog gemotiveerd om FC Twente uit de brand te helpen", zegt Van Leeuwen. "Hij hoefde er niet lang over na te denken en wij evenmin. Calvin past precies in het profiel. Is goed opgeleid, offensief ingesteld, maar doet dat heel gedisciplineerd. Heeft bovendien een zuivere voorzet. Door de positieve opstelling van Feyenoord, de speler en zijn management was de eigenlijke transactie in een oogwenk geregeld. En zoals bekend is een snelle transfer doorgaans een goede transfer."

Twente kan dus maar tot de winterstop gebruik maken van Verdonk. "Het is misschien wat ongebruikelijk, maar toch hebben we deze constructie geaccepteerd. De afweging was snelheid: We kennen Calvin, hij heeft het gewenst profiel, is direct inzetbaar, heeft het gewenste niveau en past in de speelwijze. Het is geweldig dat Calvin FC Twente wil helpen en ons daarmee wat meer lucht verschaft een alternatieve oplossing te vinden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws