'Kans groot dat Dolberg wordt verhuurd aan Hoffenheim: Ajax haalt geen vervanger'

'Kans groot dat Dolberg wordt verhuurd aan Hoffenheim: Ajax haalt geen vervanger'

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 16:26vr 16-08-2019 om 16:26

Laatste update: vrijdag 16 augustus 2019 om 17:14vr 16-08-2019 om 17:14

De kans is groot dat Kasper Dolberg voor de rest van het seizoen wordt verhuurd aan TSG Hoffenheim. Er zijn echter meer clubs in de markt voor de Deense spits van Ajax, zo meldt Voetbal International.

Bij Hoffenheim komt Dolberg met Alfred Schreuder een oude bekende tegen. Schreuder was vorig seizoen nog assistent-trainer bij Ajax, maar is nu eindverantwoordelijke bij de Bundesliga-club. Hoffenheim is nog op zoek naar een spits na het vertrek van Joelinton naar Newcastle United. De kans is dus groot dat de club aan de haal gaat met Dolberg.

De jonge Deen begon dit seizoen nog wel in de basis bij Ajax, maar is die plek alweer razendsnel kwijt. Klaas-Jan Huntelaar en Dusan Tadic lijken voor de spitspositie inmiddels een streepje voor te hebben op Dolberg. Ajax-trainer Erik ten Hag wilde vrijdag op de persconferentie niet veel kwijt over een eventuele verhuur van Dolberg, maar bevestigde wel dat het belangrijk is voor de spits om veel minuten te maken. "Het is wel belangrijk dat hij veel gaat spelen", zei hij.

Mocht Ajax Dolberg inderdaad verhuren, zal de club volgens VI geen vervanger aantrekken.

Poll

Zou Hoffenheim een goede club zijn voor Dolberg?

(8657 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws