Breaking news

Spartak Moskou bevestigt: 'onderhandelingen met Ajax over Promes zijn aan de gang'

Promes maakt zich nog geen zorgen bij Ajax: 'Het is een kwestie van tijd'

Promes maakt zich nog geen zorgen bij Ajax: 'Het is een kwestie van tijd'

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 17:46vr 16-08-2019 om 17:46

Laatste update: vrijdag 16 augustus 2019 om 17:49vr 16-08-2019 om 17:49

Quincy Promes maakt zich nog geen zorgen over het feit dat hij geen basisplek heeft veroverd bij Ajax. De van Sevilla overgekomen buitenspeler predikt geduld en is ervan overtuigd dat hij zijn waarde nog gaat krijgen.

"We zijn pas twee competitiewedstrijden en twee Champions League-wedstrijden onderweg. Dus ik vind het nog een beetje te vroeg om te zeggen dat ik te weinig minuten maak", aldus Promes voor de camera van FOX Sports. "Zeker ook gezien de concurrentie moet ik gewoon mijn plekje nog veroveren. Maar ik denk dat dat een kwestie van tijd is."

Promes stelt dat hij niet is gehaald om op de bank te zitten. Doordat David Neres, Hakim Ziyech en Dusan Tadic allemaal in Amsterdam bleven, is dat voorlopig echter wel de realiteit. Toch had hij dezelfde keuze gemaakt als hij op voorhand had geweten dat al die spelers zouden blijven. "Ik ben juist blij dat die jongens zijn gebleven, dat maakt ons sterker", stelt hij. "We hebben nu een hele goede groep en voor hun is het ook vechten voor hun plek. Zij hebben het vorig seizoen uitstekend gedaan en de halve finale van de Champions League gehaald. Dus wat ik moet doen is mijn plekje veroveren en meer niet."

De Oranje-international heeft er nog altijd alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. "Het is een kwestie van tijd. Ik moet gewoon keihard werken en het laten zien en dan zorgen dat de trainer moeilijkere keuzes moet maken. We zullen zien of ik over een of twee maanden in de basis sta."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verovert Promes dit seizoen een basisplek als iedereen fit blijft?

Ja
41%
Nee
59%
(3187 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws