VP's Elftal van de Week: eenzame Feyenoorder, Grieks goudhaantje en Ajax-duo

VP's Elftal van de Week: eenzame Feyenoorder, Grieks goudhaantje en Ajax-duo

19-08-2019 09:00 Laatste update: 10:11
56

In de derde speelronde van dit Eredivisie-seizoen deden vooral Sparta, Ajax en FC Emmen het uitstekend. Diverse spelers van die ploegen vinden hun naam terug in ons Elftal van de Week. Eén Feyenoorder is in het lijstje opgenomen. 

Kenneth Vermeer (Feyenoord) 
Grote uitblinker aan Rotterdamse zijde tijdens een moeizaam thuisduel met FC Utrecht. Dankzij Vermeer hield Feyenoord een punt over aan de wedstrijd. 

Glenn Bijl (FC Emmen)
Speelde werkelijk uitstekend tegen een apatisch sc Heerenveen, dat zaterdag met 2-0 verslagen werd. Bijl tekende op slag van rust voor de eindstand.  

Lisandro Martínez (Ajax)
Mogen we al voorzichtig zeggen dat Ajax met Martínez een topaankoop heeft gedaan? De Argentijn lijkt zich moeiteloos aan te passen in de Eredivisie. Tegen VVV-Venlo (1-4 zege) behoorde hij tot de beste spelers van het veld. Marco van Basten was laaiend enthousiast over Martínez. 

Sergiño Dest (Ajax)
Aad de Mos vindt Dest 'nu al beter dan Noussair Mazraoui' - en tja, als Aad het zegt, wie zijn wij dan om daar anders over te denken? Het gaat de back vooralsnog inderdaad érg makkelijk af. 

Adil Auassar (Sparta) 
Sparta is na drie speelrondes de grote verrassing van de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk Fraser heeft al zeven punten op zak. Routinier Auassar doet het op het middenveld erg verdienstelijk. 


Mo Ihattaren (PSV)
Mark van Bommel gaf Ihattaren zondag de kans om het vanaf minuut één te laten zien tegen Heracles. De zeventienjarige stilist stelde niet teleur. Met een fraaie voetbeweging tekende hij na rust voor zijn allereerste Eredivisie-goal. 

Nikolai Laursen (FC Emmen)
Oké, Warner Hahn had 'm misschien kunnen pakken, maar de vrije trap van Laursen tegen Heerenveen was héél aardig. De Deense buitenspeler was sowieso een handenbinder voor de Friese achterhoede. 

Dusan Tadic (Ajax) 
Na drie speelrondes staat de Tadic-teller alweer op drie goals. In de week waarin de Serviër drie keer mocht aanleggen tegen PAOK en tweemaal raak schoot, bleef Tadic ook in Venlo koel vanaf elf meter. 


Vangelis Pavlidis (Willem II)
De verrassende Eredivisie-topscorer na drie speelrondes. Pavlidis scoorde twee keer in Zwolle en ook tegen Fortuna Sittard, in een drijfnat Zuid-Limburg, was de Griekse targetman beslissend. Op dit tempo staat Pavlidis rond de kerst op twintig doelpunten. 

Vitalie Damascan (Fortuna Sittard)
Net als Pavlidis tekende Damascan zondag voor twee doelpunten. Het waren de eerste goals in de Nederlandse competitie voor de international van Moldavië. Met name de tweede treffer van Damascan, kort na de pauze, getuigde van kwaliteit. 

Mohammed Rayhi (Sparta) 
Nooit eerder maakte Rayhi meer dan drie doelpunten in een Eredivisie-jaargang. Dat aantal heeft de aanvaller van Sparta nu al bereikt. Tegen ADO Den Haag was hij zaterdag beslissend met twee treffers in de eerste helft. 

Wie vond jij de grote uitblinker van speelronde drie? Deel het in de comments!