Flets optreden De Jong: 'Niet gezegd dat je dan slechte wedstrijd moet  spelen'

Flets optreden De Jong: 'Niet gezegd dat je dan slechte wedstrijd moet spelen'

Gepubliceerd: maandag 19 augustus 2019 om 13:11ma 19-08-2019 om 13:11

Laatste update: maandag 19 augustus 2019 om 13:38ma 19-08-2019 om 13:38

Youri Mulder vond Frenkie de Jong geen sterk competitiedebuut maken voor FC Barcelona. Volgens Aad de Mos was het tegenstander Raúl García die De Jong een lastige avond bezorgde.

De Jong kreeg na zijn miljoenentransfer naar FC Barcelona vrijdagavond direct een basisplek toebedeeld in de uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao. De wedstrijd werd in de slotfase met 1-0 verloren. "Ik vond hem niet zo goed", aldus Mulder bij Rondo op Ziggo Sport. "Hoe vaak zie je dat hij naar voren toe gaat? Naar een van de voorwaartsen? Dat zal misschien ook aan hen liggen, maar het was vrijdag heel veel breed en terug."

De tafelheren concluderen dat De Jong als een grote meneer is binnengekomen in Catalonië. "Hij heeft wel een enorme status. Busquets en Rakitic zaten op de bank. Maar hij kreeg ook echt mandekking", vertelt Jan van Halst. Daar zat volgens De Mos de verklaring voor het minder opvallende optreden van De Jong. "Dat is het verhaal. Die Garcia heeft 90 minuten op zijn lip gezeten."

Mulder is echter van mening dat dat niet direct reden hoeft te zijn voor een minder optreden. "Die kun je op een gegeven moment toch wel kwijtraken? Dat ze iemand een linie verder aanspelen en dat hij dan bijsluit? Het is niet gezegd als jij de hele wedstrijd door nummer 22 gedekt wordt, je dan per se een slechte wedstrijd moet spelen. Dat hoeft toch niet?"

FC Barcelona, dat zonder sterspeler Lionel Messi speelde en Luis Suárez vroegtijdig uit zag vallen, gaat komend weekend in de herkansing. Zondag speelt Barça een thuiswedstrijd tegen Real Betis.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws