Spaanse kranten zijn kritisch: 'De Jong maakt hoge verwachtingen niet waar'

Spaanse kranten zijn kritisch: 'De Jong maakt hoge verwachtingen niet waar'

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 10:22za 17-08-2019 om 10:22

Frenkie de Jong beleefde vrijdagavond zijn officiële debuut als speler van Barcelona, maar hij zal er niet met veel plezier op terugkijken. De Catalanen verloren de seizoensouverture met 1-0 van Athletic Club door een goal van Aritz Aduriz en rondje langs de Spaanse kranten leert dat De Jong zijn stempel nog niet kon drukken.

Na de goede voorbereiding die De Jong draaide bij Barcelona waren de verwachtingen hooggespannen, weet ook Marca. De krant stelt echter dat De Jong die verwachtingen niet kon waarmaken en dat hij nog tekort kwam. AS weet hoe dat kan: de middenvelder uit Arkel 'kwam minder in het spel dan hij zou willen en legde te weinig risico in zijn spel'.

Mundo Deportivo schrijft verder dat 'De Jong nu al weet hoe het voelt om zonder Messi te spelen' en dat hij zal hopen dat de Argentijn snel mee kan spelen. De krant vermeldt dat de voormalig Ajacied af en toe mooie dingen liet zien, maar dat hij dat niveau niet constant haalde en dat hij niet in zijn positie kwam.

De Spaanse kranten halen ook een overtreding van Raul Garcia op De Jong aan, die al in de tweede minuut plaatsvond. La Vanguardia zegt er over dat de Nederlander 'al meteen iets leerde dat je niet van tevoren kan weten' en dat Garcia een visitekaartje van de Liga achterliet bij De Jong. De hardwerkende middenvelder van Athletic Club zou De Jong de hele wedstrijd schaduwen en daar 'had hij last van'.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws