PSV hakt knoop door: Piroe gaat één seizoen kilometers maken in Rotterdam

PSV hakt knoop door: Piroe gaat één seizoen kilometers maken in Rotterdam

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2019 om 10:05do 22-08-2019 om 10:05

Laatste update: donderdag 22 augustus 2019 om 10:14do 22-08-2019 om 10:14

Joël Piroe verlaat PSV en gaat aan de slag bij Sparta. De twintigjarige spits speelt tot het einde van het seizoen op Het Kasteel. Hij is na Dante Rigo de tweede PSV'er die wordt verhuurd aan Sparta.

Piroe scoorde de afgelopen jaren aan de lopende band voor Jong PSV en andere jeugdteams van zijn club. De laatste weken behoorde de jeugdinternational echter niet tot de wedstrijdselectie van trainer Mark van Bommel. Hij wacht bovendien nog op zijn eerste minuten in de Eredivisie.

Vorig seizoen wees Piroe belangstelling van buitenlandse topclubs af en verlengde hij zijn PSV-contract tot medio 2022. Bij Sparta is men blij met de komst van de talentvolle spits. "Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Joël al bijna vijftig competitiewedstrijden gespeeld in het betaalde voetbal met Jong PSV", zegt Henk van Stee, technisch manager van Sparta.

"Daarin heeft hij laten zien dat hij scorend vermogen heeft en met zijn komst naar Het Kasteel vergroten we de concurrentie en mogelijkheden in onze aanval. Voor zowel Joël, PSV als Sparta is het goed dat hij ervaring opdoet in de Eredivisie bij ons", besluit Van Stee.

Met de komst van Piroe wordt het PSV-contingent op Het Kasteel alleen maar groter. Laros Duarte, Dirk Abels, Mohammed Rayhi, Lassana Faye en dus Rigo hebben allemaal rondgelopen in Eindhoven.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws