PEC-talent overtuigt en verdient profcontract: 'Nu begint het pas echt'

PEC-talent overtuigt en verdient profcontract: 'Nu begint het pas echt'

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2019 om 18:30do 22-08-2019 om 18:30

Laatste update: donderdag 22 augustus 2019 om 18:31do 22-08-2019 om 18:31

PEC Zwolle heeft de talentvolle Jarno Westerman beloond met zijn eerste profcontract. De zeventienjarige aanvaller heeft de technische staf in de voorbereiding overtuigd van zijn kwaliteiten en tekent een contract tot medio 2022.

"Ik ben heel blij dat ik nu mijn eerste contract heb getekend, maar besef me ook dat het echte werk nu pas begint. Bij PEC Zwolle heb ik me in de jeugd ontwikkeld tot de speler die ik nu ben", reageert Westerman op de website van PEC. "Ik ben vastberaden om verder door te groeien en mij op termijn in de basis te knokken. Dat kan alleen met keihard werken en dat zal ik dan ook blijven doen."

Westerman speelt al sinds de E voor PEC Zwolle. In de voorbereiding trainde hij mee met de eerste selectie. In de eerste oefenwedstrijd liet Westerman direct een hattrick noteren. "Jarno heeft twee maanden geleden een kans gekregen en die met beide handen aangepakt", reageert technisch manager Mike Willems. "Niet alleen in oefenwedstrijden, maar ook in trainingen heeft hij de technische staf overtuigd van zijn kunnen. Zoals Jarno ook al zei, begint het nu pas echt. Hij heeft al een paar keer minuten mogen maken en als Jarno de lijn doortrekt volgen er nog veel meer optredens in het eerste elftal."

Westerman kwam dit seizoen alle drie de competitieduels als invaller in actie. PEC Zwolle verloor al die duels en is na drie wedstrijden hekkensluiter van de Eredivisie.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws