Agenten en PEC-fans clashen in Arnhem: 'Zonder aanleiding in gevaar gebracht'

Agenten en PEC-fans clashen in Arnhem: 'Zonder aanleiding in gevaar gebracht'

Gepubliceerd: maandag 19 augustus 2019 om 18:48ma 19-08-2019 om 18:48

Laatste update: maandag 19 augustus 2019 om 19:05ma 19-08-2019 om 19:05

Na afloop van het Eredivisie-duel tussen Vitesse en PEC Zwolle van vrijdagavond is het goed misgegaan in het uitvak van de Gelredome. De politie mengde zich tussen de bezoekende fans uit Zwolle, waarna er een vechtpartij ontstond.

Uiteindelijk zijn er drie supporters aangehouden, onder wie de zoon van Freddy Eikelboom, de voorzitter van de fanclub van PEC. Deze is zelf 'zonder reden' geslagen met een wapenstok en gaat deze week aangifte doen tegen de betrokken agenten. "Ik betreur de hele situatie. Er zijn heel wat supporters zonder enige aanleiding in gevaar gebracht", laat hij weten aan de Stentor. De voorzitter hoopt dat er camerabeelden zijn van de schermutselingen in het uitvak. "Daarop kan namelijk niemand zich verschuilen."

Direct na de incidenten in Arnhem deelde Eikelboom een bericht via Twitter, waarin hij sprak van een 'razzia' door de lokale politie. Drie dagen na dato blijft hij bij zijn standpunt. "Zoek de definitie van razzia maar eens op, deze gebeurtenis kwam aardig overeen."

Niet alleen Eikelboom, ook de Politie Oost-Nederland wil aangifte doen. Een woordvoerder liet dit weekend al weten dat er ingegrepen werd, omdat twee agenten werden 'mishandeld' in het uitvak.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws