'Politie Enschede houdt 18 Belgen met 'verzwaarde handschoenen en knuppel' aan'

'Politie Enschede houdt 18 Belgen met 'verzwaarde handschoenen en knuppel' aan'

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2019 om 23:35do 22-08-2019 om 23:35

Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019 om 00:59vr 23-08-2019 om 00:59

De politie van Enschede heeft op moeten treden rondom het Europa League-duel tussen AZ en Royal Antwerp FC, meldt de NOS. Donderdagavond zijn er negentien aanhoudingen verricht, slechts één van de arrestanten had de Nederlandse nationaliteit.

Burgemeester Onno van Veldhuizen besloot deze week om geen supporters van Royal Antwerp FC toe te laten, om ongeregeldheden te voorkomen. De lokale politie had de bevoegdheid om auto's voorzien van een Belgisch kenteken te controleren en hield achttien Belgen – naar alle waarschijnlijkheid fans uit Antwerpen – aan. Tijdens de controles zijn vijf 'verzwaarde handschoenen' en één honkbalknuppel aangetroffen, meldt de NOS.

AZ kan voorlopig niet in het eigen AFAS Stadion terecht en moest voor de 'Derby der Lage Landen' uitwijken naar de Grolsch Veste. In de binnenstad van Enschede vond donderdagavond ook het muziekfestival Summer Sounds plaats, waardoor de lokale driehoek besloot om geen Belgische voetbalfans toe te laten in het stadscentrum.

De wedstrijd eindigde in 1-1. AZ speelt op donderdag 29 augustus de return in Brussel – Antwerp mag niet in het eigen Bosuilstadion spelen – en mag dan alsnog proberen om de poulefase van de Europa League te halen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws