Van Persie lovend over Feyenoord-pupil: 'Komt volgend jaar beter terug'

Van Persie lovend over Feyenoord-pupil: 'Komt volgend jaar beter terug'

Gepubliceerd: zaterdag 24 augustus 2019 om 11:40za 24-08-2019 om 11:40

Dylan Vente is door Feyenoord verhuurd aan RKC Waalwijk, maar Robin van Persie heeft nog altijd hoge verwachtingen van de spits. Vente draagt dit seizoen het shirt van RKC, zo werd vrijdag bekend.

"Ik ken hem goed en ben fan van hem. Het is goed dat hij gaat spelen", vertelt Van Persie bij Feyenoord TV. "Dat heeft hij de afgelopen twee jaar niet genoeg gedaan. Hij is 21, dan moet je gewoon minuten maken. Daardoor word je fitter en beter. Hij gaat dat nu waarschijnlijk doen en komt volgend jaar beter terug."

Van Persie maakte Vente vorig jaar mee bij Feyenoord. De routinier is inmiddels gestopt en geniet van zijn pensioen. "Het bevalt erg goed. Sportief was het het het goede moment. Ik kon er een jaar naartoe werken. Ik dacht er een jaar daarvoor ook al aan, maar toen was het niet het juiste moment. Sportief kon ik ook nog mee. Ik had een jaar de tijd om naar mijn exit te werken."

Van Persie is momenteel analist in Engeland. "Ik heb nu een contract met BT Sport. Twee á drie keer per maand ga ik een aantal dagen naar Londen. Dat is hartstikke leuk. Lekker over voetbal praten met grote ex-spelers. Het is hartstikke prima. Voor de rest ben ik hier en ga ik lekker tennissen en golfen etc.."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Vente goed genoeg voor Feyenoord 1?

(1244 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws