De Eredivisie-flops: Harde, eerlijke Vriends, Bazoer kan Koeman niet overtuigen

26-08-2019 11:00
28

De top-drie en AZ kwamen dit weekend niet in actie, maar het wekelijkse floplijstje van VoetbalPrimeur is wederom goed gevuld. We hebben gekozen voor een gemêleerd gezelschap: zeven van de twaalf clubs die zaterdag en zondag speelden, hebben een afgevaardigde. FC Utrecht en RKC Waalwijk zijn de 'hofleveranciers'.

Maarten Paes (FC Utrecht)
We trappen af met een keeperscliché: als je komt, moet je hem hebben. Paes kwam kort voor rust wel van zijn lijn af tegen VVV-Venlo, maar verloor het in de lucht van Evert Linthorst. Een dure fout, bleek achteraf toen VVV drie onverwachte punten mee had genomen uit De Galgenwaard.

Kees Heemskerk (RKC Waalwijk)
De oud-doelman van FC Den Bosch krijgt voorlopig zijn kans door de blessure van eerste keus Etienne Vaessen. Tegen ADO Den Haag mocht Heemskerk tegendoelpunt nummer vijf, zes en zeven van dit seizoen noteren. Met name de zwabberbal van Tomas Necid leek niet onhoudbaar.

Bart Vriends (Sparta)
Hij gaf het na afloop ruiterlijk toe: Vriends mocht van geluk spreken dat zijn wedstrijd tegen PEC Zwolle niet na 23 minuten al klaar was. Zijn tackle op Thomas Bruns hoort eenvoudigweg niet thuis op een voetbalveld.

Lucas Woudenberg (sc Heerenveen)
De linksback is bezig aan zijn derde seizoen in Friesland en heeft regelmatig heen en weer gependeld tussen basis en bank. Zijn optreden tegen FC Twente was allesbehalve overtuigend: na de rust hoefde Woudenberg niet meer terug te komen.

Rico Strieder (FC Utrecht)
Ook de bijdrage van Strieder bleef beperkt tot 45 minuten. De Duitser verloor directe tegenstander Linthorst vlak voor rust twee keer uit het oog: het kostte FC Utrecht uiteindelijk drie punten tegen VVV.

Riechedly Bazoer (Vitesse)
"Ik reken erop dat ik weer terug kan komen. Waarom zou ik niet weer voor Oranje kunnen spelen?" Was getekend, Riechedly Bazoer. Ronald Koeman zal zijn notitieblokje echter niet tevoorschijn hebben gehaald na het zien van Heracles-Vitesse: een teleurstellend optreden van Bazoer, die tegen Ajax nog zo sterk aan het seizoen was begonnen.

Danny Bakker (ADO Den Haag)
0-3 voor tegen RKC, 93ste minuut, al een gele kaart op zak en dan tóch nog een onnodige overtreding maken. ADO hoeft tegen VVV-Venlo niet op de geschorste Bakker te rekenen. Niet zo handig, Danny...

Dylan Seys (RKC Waalwijk)
In de Keuken Kampioen Divisie was hij één van de grote smaakmakers, maar na de promotie is Seys zijn basisplek kwijtgeraakt. Zijn invalbeurt tegen ADO Den Haag verliep teleurstellend: de Belg veroorzaakte met een onhandige actie de strafschop die ADO aan zijn derde treffer in Waalwijk hielp.

Jafar Arias (FC Emmen)
In de eerste helft van de wedstrijd tegen Willem II kwam Arias diep op de eigen helft in balbezit. Hij keek rond, dacht eens na, keek weer rond, dacht opnieuw na, keek nog eens rond, dacht een laatste keer na en gaf vervolgens een hopeloze breedtepass, recht in de voeten van een tegenstander. Dit moment was symbolisch voor de wedstrijd van Arias, die weinig kon betekenen voor FC Emmen.

Wie vond jij dé flop van de vierde speelronde? Deel je mening in de comments!