Sparta dolblij met 'geweldige' revelatie: Er hebben veel clubs liggen slapen

Sparta dolblij met 'geweldige' revelatie: "Er hebben veel clubs liggen slapen"

Gepubliceerd: maandag 26 augustus 2019 om 08:24ma 26-08-2019 om 08:24

Hij is na vier speelronden in de Eredivisie één van de grote revelaties: Bryan Smeets. De Sparta-middenvelder creëerde tegen PEC Zwolle (2-2) liefst acht kansen, terwijl hij belangrijk was met twee assists. En dat terwijl hij ruim een jaar geleden nog werkloos was.

"We pikten hem afgelopen zomer op bij TOP Oss, maar wilden hem een halfjaar geleden al hebben. Er hebben veel clubs liggen slapen", reageert technisch manager Henk van Stee in de Volkskrant. "Bryan kan het tempo versnellen en verlagen. Ik heb op veel niveaus gewerkt, maar dat kunnen er niet veel. Hij heeft een geweldige trap, kan een speler passeren, heeft gevoel voor de combinatie en is een leider."

Smeets heeft wel een verklaring voor zijn ongekende opmars. Ruim een jaar geleden was hij nog werkloos na een breuk met SC Cambuur. "Ik heb eindelijk vertrouwen in mezelf, ik ben voor niemand bang, dat moet ik elke wedstrijd uitstralen. Dat schortte eraan. Het moet in je kop goed zitten."

In zijn kop zat het lange tijd níet goed. "Ik heb verkeerde keuzen gemaakt, verkeerde vrienden gehad. Ik heb momenten gehad dat ik me liet gaan, dat ik op het verkeerde pad kwam", zegt hij. "Ik dacht erover om te stoppen. (...) Ik had het mezelf nooit vergeven als ik gestopt was, anderen hadden mijn nek omgedraaid. Je moet opstaan. Ik ben dus toch een vechter, een bijter."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws