Geloof bij Heracles: 'Bovendien denk ik dat er nog vervanger voor Peterson komt'

Geloof bij Heracles: 'Bovendien denk ik dat er nog vervanger voor Peterson komt'

26-08-2019 20:56
26

Cyriel Dessers is niet onder de indruk van de ophef over zijn treffer tegen Vitesse. De spits van Heracles Almelo zou Danilho Doekhi geduwd hebben.

Scheidsrechtersbaas Reinold Wiedemeijer oordeelde eerder op de dag dat het moment bestraft had moeten worden, terwijl Vitesse-aanvoerder Bryan Linssen hard uithaalde naar de arbitrage. "Het is een voetbalmoment", reageert Dessers tegenover Voetbal International. "Ik positioneer mezelf. Nee, dit was geen overtreding. Bovendien hebben we de VAR al genoeg tegen gehad dit seizoen. Het mag ook wel een keer meezitten."

De Belg is opgelucht met zijn eerste treffer in Almelose dienst, geeft hij toe. "Doelpunten maken, dat is waar ik uiteindelijk voor leef. Voetbal is grappig. Twee weken terug speel ik tegen Fortuna echt een goede wedstrijd, tegen Vitesse had ik het lastiger. Het eerste kansje gaat erin. Vervolgens loopt het net allemaal wat lekkerder. Laten we er niet flauw over doen: een spits die scoort krijgt zelfvertrouwen. Dan komt er tien procent bij."

Het punt tegen Vitesse komt bovendien als geroepen na de moeizame seizoenstart. "Er zit veel kwaliteit in deze groep, maar het is gewoon nog erg jong. We maken nog te veel fouten. Dat mag ook. Dat gebeurt twee, drie keer en vervolgens niet meer. Ik denk oprecht dat wij gaan groeien in dit seizoen. Bovendien denk ik dat er nog wel een vervanger voor Kristoffer Peterson komt. Dat maakt ons alleen maar sterker."