Update: Huurdeal tussen Fortuna Sittard en Juventus 'vrijwel rond'

Update: Huurdeal tussen Fortuna Sittard en Juventus 'vrijwel rond'

28-08-2019 10:49 Laatste update: 01-09-2019 22:25
65

Fortuna Sittard hoopt een opvallende slag op de transfermarkt te slaan, bericht het Eindhovens Dagblad woensdagochtend. Juventus-talent Leandro Fernandes staat in de belangstelling van de Zuid-Limburgers.

De 19-jarige Nijmegenaar voetbalde in de jeugdopleidingen van NEC en PSV, waarna hij in de zomer van 2018 werd opgepikt door Juventus. Fernandes wacht nog op zijn officiële debuut namens La Vecchia Signora. In Eindhoven werkte hij samen met Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht, tegenwoordig assistenten van Fortuna-trainer Sjors Ultee. Volgens 1Limburg is de club via Hofland en Aelbrecht bij Fernandes uitgekomen.

Wedden

Meer odds

De centrale middenvelder, vaste klant in de jeugdelftallen van Oranje, mocht tijdens oefenwedstrijden al wel eens meedoen met de hoofdmacht, maar maakte zijn minuten vorig seizoen hoofdzakelijk voor de Primavera en het Onder 23-team van Juventus. Mede door een zware meniscusblessure bleef de teller vorig seizoen op negen optredens staan.

Fortuna haalde deze zomer al een elftal aan nieuwe spelers binnen, onder wie twee centrale middenvelders: Àlex Carbonell en Adnan Ugur. Mark Diemers was vorig seizoen de grote uitblinker in Sittard en werd gelinkt aan een transfer naar AZ. De 25-jarige Leeuwarder is vooralsnog gebleven, maar zou in de laatste dagen voor de transferdeadline alsnog kunnen verkassen.

Update 1/9 22.25: Fernandes is op weg naar Sittard. Technisch manager Sjoerd Ars laat tegenover De Limburger weten dat de éénjarige huurtransfer 'vrijwel rond' is. De geboren Nijmegenaar wordt naar verwachting maandag gepresenteerd.